fredag 19 februari 2016

På kurs och på jakt


Nu har kursen i mönsterkonstruktion äntligen börjat. En kunnig och engagerad lärare ger mig hopp om att äntligen få en garderob som passar mig.
Förstår inte hur vi ska hinna med alla delar, vi deltagare är på olika nivå, många frågor blir det, men vi får säkert ihop det.
Ja det var så roligt att vara igång. Roligt att träffa andra som syr. Jag känner ingen just nu som tycker om att sy kläder. Lite ensamt är det ju.
Ja så har jag äntligen skickat efter en skräddarlinjal!
Har tänkt att göra det så länge men inte kommit till skott.

Sen åkte jag ut till Ikea för tygjakt och köpte billigt bomullstyg till toiler. 19kr metern för oblekt bomullsväv på 150cm bredd. Kallar jag fynd. Undrar om jag ska tvätta tyget först eller bara klippa och sy?
Ikeas bild av tyget Tigeröga

Min bild inkl foder

Och så kom jag på att det kan ju vara kul med en väska att bära alla grejer i till kursen! Så det blev en bit tyg till. Tyget Tigeröga Fodret är en stuv från Olssons Tyger.
En gladväska!

Ett besök på bokhandeln för att hitta något att rita mönster med. Det skulle vara olika färger för vi ska visst rita flera mönsterdelar på samma papper. Som ett förenklat Burdamönster. Det blev en kulspetspenna med flera stift. Rött grönt blått och svart.
Så nu är det bara att längta till nästa tisdag!!

måndag 15 februari 2016

Mer färg i blek februarisol

Tulpaner i massor!  Våren är på ingång! Solen är fortfarande försiktig och ljuset underbart efter gråvädersdagar med hot om snö.
Börjar bli sugen på att sy. Har en jacka som behöver fordras. Har också ett blustyg med lite färg!


Kanske dags för vårplaneringen?
Bäst att börja med jackan. Har skjutit den framför mig i några år och inte använt den pga av att den inte varit fordrad.
Egentligen ett enkelt sätt att få en ny jacka.....att fodra den!



Imorgon börjar kursen i mönster konstruktion. Äntligen! Vi ska ha miniräknare, märkpenna, måttband och linjal med oss. Som att börja skolan.
Fast då hade vi inte måttband med oss....

lördag 13 februari 2016

Gråväder och snö och vackra färger


Ovan molnen skiner alltid solen. Det har jag sett!  Men här nere på jorden är det gråväder då och då. Som igår. Iskallt och snöblandat regn och så är allt färgat i gråskalan. Ruggigt värre.
Idag kom det lite snö. Det ljusar ju upp. Solen tittar nästan fram. Det är härligt!

Men färg och ljus kan man, som tur är,  också skapa själv. Tänd ett ljus eller:

Om man med nål och garn kan lirka
Är ett litet hjärta lätt att virka

Små hjärtan från Bautawitch

Eller så köper man en blomma!

Eller får om man fyller år!

Och vi väntar!! Frustrerande att vara här och inte där.....hus eller inte hus i värmen....men vi tränar på tålamod och manjana manjana.


tisdag 9 februari 2016

spansk frukost o annat mysigt


Så är vi i Spanien igen! Man kan ju undra om vi har börjat pendla till Spanien!? Men så här är det: Plötsligt dyker huset med stort H upp och vi måste bara se det med egna ögon. Sen följde en natt utan sömn och tur att den natten följdes av en så god frukost som den vi fick imorse !!

Sen gick vi en lång promenad under apelsinträd








och utmed stranden
och åt en god lunch på favoritrestaurangen Palangreros på  C/  Palangreros (!) i Fuengirola. Till slut hade vi vridit o vänt på allt och så bestämde vi oss.
Vi lägger ett bud. Så nu väntar vi..........

Idag har det varit 14-19 grader varmt och sol. Inte helt fel i februari. Jag kan verkligen tänka mig att tillbringa min sista tredjedel av livet här. Åtminstone längre perioder med lika långa perioder  i Sverige för det finns så mycket härligt där (inte minst våra barn) och så är ju det hemma.
Det är  kylan och klimatet som skaver lite. Även om årstidsväxlingen är underbar!!
Spännande tid vi har framför  oss. Att det kan bli verklighet att vi får två underbara hem!  Har dessutom spanat in en symaskins- och en cykelaffär.
Mitt hem är där min symaskin är!
Lånad bild från internet.

onsdag 3 februari 2016

Ta daa! Burda-klänning klar


Burda Style
    
Burda 1/2013 #102
     
Burda 1/2013 #102
Klänningen är klar! Jag hade den till jobbet i måndags och den är en perfekt jobbklänning. Skön att bära och så värmer den lite. Det är alltid lite svalt på jobbet på måndagar. Bra med fickor. Mest nöjd är jag med att jag klarade att vändsy med foder!

Jag ändrade mönstret på axlarna som jag kortade med en storlek ca 1 cm. La också insnittet 1 cm längre ner men skulle naturligtvis ha flyttat ner det 2 cm eller t om 3 pga av min sjunkande anatomi. Det blir på nästa. Ja det finns ju ärm till modellen. Så det blir en vårklänning med halvlång ärm.
Har jag planerat!