lördag 30 juli 2016

Ljus i vårt hus och mer städning

Så kom då äntligen snickare och varmattenberedare och gubbar som satte upp och kopplade in och tog bort den gamla gasmodulen.
Nu har jag tvättat håret och duschat länge och  haft mig. Härligt. Städat igen och det var en fröjd att fylla skurhinken med varmt vatten direkt från kranen.
Elkillen harockså varit och satt upp lampor och lagat alla trasiga kontakter. Skönt. Vi ser nu även när mörktet faller och behöver inte vara rädda för stötar.
Han hjälpte också till att borra de hål som vår borrmaskin inte klarade för gardinstängerna. Och så har vi fått upp gardiner i ett rum.
Och så frågade vi om han kände någon rörmokare...det har blivit helt stopp i köksavloppet.
Det visar sig att han är en handyman! Har grejer i bilen och fixar både nya packningar och stoppet.

Sen blev det städning.
En trädgårdsmästare dök upp hos grannen. Jag tror alla här i urbanisationen har en kille som klipper häckar o gräs. Vi frågade om han kunde hjälpa oss .
Det slutade med att han klippte bort allt ogräs, körde jordfräsen några varv för att sen lägga ny gräsmatta. Nästa fredag. Kanske om leveransen fungerar.... Sen blir det lättskött och han kollar till det när det behövs. Skönt när vi kommer hit att inte behöva lägga 4 dagar på att röja trädgård. Det kan ju gå flera månader mellan besöken.
Och nu fick vi städa igen.
Både altan och fönster, för allt blev ordentligt nerdammat.  Också grannen blev tvungen att städa. Hörde vi. Torr jord yrde flera meter upp i luften.

Imorgon ska vi ta tåget och hälsa på ett par vänner som har lägenhet i Benalmadena. Ska bli roligt att se hur de har det. Och få prata och någon förstår det jag säger utan Google translate.
I oktober åker vi ner igen och då har jag bättrat på min spanska.  Definitivt. Det börjar bli jobbigt att vara utlänning och inte kunna språka. Så ska vi inte ha det.

torsdag 28 juli 2016

Städning slutförd....

...för nu. Men med omtag. Det tar ju aldrig Slut men så är det.  Det som nu är slutfört är städningen efter de som bodde här innan. Det sista vi ställde ut vid sopkontrainrarna var grillen.
 Och så har jag putsat alla fönstren.  Ja nu är det bara vår egen smutsiga att ta hand om  och det känns bra.
Solen skiner och det är varmt. Och varmare ska det bli. Vi njuter och har det gott.

Några glasunderlägg till hinner jag innan mörkret faller. Vi har lite dåligt med lampor men elektrikern kommer imorgon. Då får vi upp lampor så vi ser att handarbeta. Eller jag i alla fall. Maken läser hellre böcker.
Hittade en fin basilika att ha i köksfönstret.

onsdag 27 juli 2016

Virkning, Broderier, Solstolar och Varmvatten

Virkningen tar sig men jag hoppas mycket på blockningen. 
Ariane shawl
Varvar med broderiet som jag döpt till Tre fåglar,  tills jag hittar rätt namn. Håller mig i för att inte börja med Äppelträd. Köpte garn innan jag åkte.
Tänker brodera på blått linne....Tänk att det är så roligt med handarbete.
Vi tar en promenad idag på förmiddagen. Till Aki som är typ ett spanskt K-Rauta. Och det tar ca en timme. Vi hittar solstolar när vi är där för att fråga om de tänker lämna offert på luftkonditioneringen som vi var inne om förra veckan. Då vi också beställde och betalade en varmvattenberedare.  Som vi inte sett än.
Det är spännande och se när 4 expediter försöker reda ut vad som hänt. Och spännande och se vad som händer nu? Kommer någon hem till oss och får vi hem varorna?
Hem tar vi taxi. Lätt utmattade smakar lunchen så gott. Sallad och tonfisk con tostadas y tomates.
En timme efter vi kom  hem ringer snickaren som ska ta bort ett skåp före installationen av beredaren. Han tänker komma imorgon.
Kanske det blir lite fart på dem nu. Eller inte?!
Och så spädde vi på förstås på det hela och beställde en ny toastol, då en av de befintliga blir en fontän när man spolar, två nya kranar som är trasiga samt installation av allt och bortforsling av en trasig toastol och två bidéer. De två sistnämnda förstår vi inte varför de är inklämda.  Om man tar bort dem kan man både gå in OCH vända sig på båda toaletterna utan att slå i knäna. Spännande att följa fortsättningen.

Nu ska vi sola lite mellan våra krig med den spanska handelsflottan.

lördag 23 juli 2016

Så är vi här!

 I solen, i huset, i den nya världen, vårt andra hörn av världen. I-landsproblem: I väntan på installation av varmvattenberedare och  AC har jag köpt en fläkt på fot. Fungerar bra i kombination med tvärdrag. Sen så duschar vi kallt. Det är en plåga men superskönt efteråt.  Håret går bättre att tvätta i köket. Inte lika plågsamt.

En del saker går framåt i en rasande fart medan en del går lite mer i mañana-takt.
Vi har haft bil första veckan och åkt mellan huset och Aki, Hypercore/el Cortes Inglese, Mercadona och
andra affärer i jakt på allt som är skrymmande och tungt. Sen så köpte vi en väska på hjul att ha när vi är bilfria.
Godaste pizzan har iallafall  ristorante Panormus, vid den lilla fågelfontänen


Hit går vi gärna. En oas efter allt slit i veckan.
Nu börjar vår långsamhetstid. ...

fredag 15 juli 2016

I väntan på att få dra.....

....iväg!
Någon söt bjöd på sött. En kollega nära mig. 
Gott var det.
Gör väntan lite lättare!

Packningen börjar ta form. Dvs ALLT är framtaget och det är bara att välja. Bara!
Och det som måste ned är gardinerna, myggnätsardinen, kuddöverdragen och sybehörsväska. Virkningen. Böcker. Så kläder och skor, ja det måste  väljas med stor omsorg.
Tur att det är varmt dit vi ska.
Kanske man kan gå i samma klänning och utan skor....Eller klä på mig så mycket som möjligt så får jag med mig mer!
Sista resan till jobbet genom ett gråmulet Östergötland. 15 grader.  
Ljuset skapar underbara färgskiftningar.
Om jag hade kunnat stanna till skulle jag tagit bilder att ha som underlag till broderier i vinter. Får försöka komma ihåg nyanserna ändå. Med mitt teflonminne? Som dessutom kommer att kopplas bort helt nu en hel månad! Ja vi får se hur det går.
Nu börjar jag få svårt att koncentrera mig på det jag måste göra.
Är redan uppe i det blå och iväg........ska bara hem och packa färdigt först.
Det blir den här veckans fredagsmys!

måndag 11 juli 2016

Getingstoppare av virkad duk

Ännu ett användningsområde för alla virkade smådukar som vi har i våra linneskåp....eller inte och då får man virka nya.
Eller så kan man ställa kaffepannan på duken. Dukningen blir fin i sommar. Och getingarna kryper inte ner i saften. Bra va?!
Lånad bild från internet
Sista veckan att jobba innan semestern. Nu kan jag börja räkna ner. Kom på att jag kan ju tvätta och torka de plagg jag ska ha med och sen stryka när vi kommer  ner. Sparar tid!
Tänker ta med mitt knäckebrödsrecept och baka. Blir intressant och se om jag får tag i alla ingredienser. Kanske jag ska ta med lite rågmjöl och baka de goda "Torparlyckorna" också. Eller finns det rågmjöl i Spanien?
Ja som sagt, spännande att utforska vårt nya land!




lördag 2 juli 2016

Sommarklänning och virksamhet




Sommarklänningen är nästan klar. Tack  vare bra tips från syteamet. Det är svårt att se baksidan på sig själv. Bra med extraögon och hjälpande händer.
Nu tror jag att jag har alla rynkor och sidsömmar på rätt ställe och fickorna är på plats. Kvar är bara att fästa axelbanden och sy upplägget.



Att virka sjal är kul och ett  riktigt trevligt sommarprojekt. Har börjat om några gånger för det blev bättre med tunnare virknål.  3.ans virknål rekommenderas till garnet och jag började med 3.5 för jag tänkte mig en gles sjal. Men det blev till slut så att jag virkar med 2.5. Då blir mönstret snyggast och glest blir det ju ändå. Är ringrostig när det gäller  att virka spets men det tar sig nog med tiden.
Blockningen hoppas jag mycket på!


Alla tjejer var hemma i helgen och huset blev fullt. Är så trevligt att träffas allihop, speciellt som det var längesedan nu av olika orsaker, som jobb resor och tentor, vilket gjort att vi inte kunnat få ihop ledighet samtidigt. Men nu så! Kul att få rå om dem några dagar.
Många jordgubbar åt vi!
sommargodis.....
En promenad i naturen i finaste sommarväder där vi blev bjudna på en konsert av skogens alla fåglar. 
Blåbär finns i massor. Tyvärr hade vi inget att plocka i så det får bli en vända till. Med en liten hink så kan det bli en paj. Då hinner också de små blå växa till sig.

Och så börjar det närma sig. Snart får jag släppa in tankarna på semestern. Men bara i små doser för annars går jag sönder. Av längtan till mitt andra hem och allt det roliga vi har att ta i tu med.

TUR att det är så underbart här nu,  det gör att det är lätt att vara i nuet och njuta. 
I den bästa av världar lever jag.