onsdag 15 juli 2015

Klar och färdig!

Nu är semestern äntligen här!
Igår blev jag bjuden på lite försenat Morsdagsfika! Av min underbara lilla M. Jordgubbspaj och kaffe på A Piece of Cake i Linköping. Mycket gott och jättetrevligt sällskap. Vi satt länge o sen sprang vi på stan.

Här kan man få go-fika







M tog en guldkopp. Det är hon värd!
Mina klänningar är klara och jag kan börja använda dem. (Har tvättat några och ska stryka dem. Sen blir det bilder.) Det är ju INTE kallt nu så man KAN gå barbent. Och ibland skiner solen. Det är skönt när det är svensk sommar och det inte är för varmt eller för kallt. Lagom alltså!
Nu kan jag sätta igång projekt Städa Syrum!

Har beställt en sidenunderklänning från Sidenselma. Helt underbar att ha under tunn klänning, även när det är jättevarmt. Den kom med snabbpost! Beställde på söndagen och den kom på tisdagen.
Så ska det vara. Bara klicka så ligger det i lådan!

Idag har vi rensat i trädgården. Putsat häcken, rensat ogräs och klippt lite blommor på syrenhäcken. För att den ska blomma igen nästa år! Blev lite yr när jag låg med huvet i rabatterna men det går över, och så gör det lite ont i krattmusklerna. Men mina semesternaglar klarade sig. Handskar på hela tiden. Jag brukar få upp naglarna lite varje sommar, är väl värmen som gör det, och så kan jag måla dem när vi åker på semester, och så skivar de sig och går av och så tar det ett år tills jag kan göra det igen. Lyx att kunna måla naglarna alltså! Jag känner mig fin när jag kan.

Åh så har jag skördat min lavendel.... en del av den. Inte allt.
 Ett knippe som blev sju. Har hängt dem att torka.
Har liten ide om att göra små påsar!
 Det doftar så underbart när man sitter och plockar med lavendeln. Bara att njuta. Och när jag är klar äter vi glass. Gott i värmen för idag är det varmt. Ja ungefär 21 grader. Svensk sommar, det ÄR härligt.

Känns i armarna att man inte har kroppsarbetat på länge. Är nog dags för ett bullbak då tränar man armarna. Fick ett recept på supergoda surdegsbullar av min frissa! Får kaffe o bulle (jättegod) om man sitter länge hos dem. Och det gjorde jag i måndags. Färg o klipp o kaffe o bulle. O en loka för det var så varm. Eller rättare sagt JAG var så varm för jag hade sprungit ärenden på stan och när jag satte mig under kappan så höll jag på att dåna. Men hon räddade mig och sen gick jag därifrån som ny!

Som jag har gottat mig varje dag! Jag mår så gott och det är verkligen skönt. Och skönt att ha semester.

lördag 11 juli 2015

Syr, syr, syr......

....hela tiden bara syr!
Ja så stolligt är det väl inte men mycket är det nu.
Men nu har jag semester så nu går det lite fortare att bli klar. Jag orkar mer varje dag när jag inte måste jobba först.
Jag syr ju till semestern. Bra-klänningar-att-ha-i- värme.
Det kommer att vara jättevarmt i Spanien.
Och jag tycker inte om att vara varmt klädd i värmen så det ska bli svala klänningar att bara dra på. Inget som sitter åt.
Och kanske blir det lätt packning för en gång skull! Jag har så svårt att packa lätt, ja att välja bort. Man kanske behöver 4 tröjor och 2 byte av långbyxor och kjolar och toppar, blusar och klänningar, ja  kläder för ALLA väder o olika tillfällen. Det enda jag alltid kan välja bort är gummistövlar för de är verkligen för tunga......
Mitt mål i år är att jag ska vara sparsam med packning.
Tvätta och hänga går ju också. Några uppblåsbara galgar och tvättmedel väger ju inget.
Om jag använder allt jag har med mig? Nej.....


Jag har sytt en tubkjol (i tyg från Tusensköna tyger i Norrköping) som görs så att man syr bara två sömmar och med dold resår! Och så lite handsömnad för att sy ihop en glipa. Ska göra en tutorial längre fram. Kanske ett semesterpyssel!



Den blev så här. Har inte strukit varken kjol eller blus.

Och så hittade jag äntligen platta fin-skor. Och med lite som lyser upp!
Ja nu ska jag göra färdigt så jag får slå igen syet för ett litet tag. Ska städa syrummet och bygga ett par bord så det blir mer praktiskt att jobba där. Har en del ideer. Men då måste jag få med B. som bärhjälp. Och det kan bli lite trickigt, då jag är klar i min process vad som ska göras och köpas men han måste komma dit också. Det får bli ett semesterprojekt hör jag......Men först lite kaffe!

Och lite Frankrikemys;
Finaste baren i Collieur. Les Templiers,
Boulevard Camille Pelletan.
Underbart!

lördag 4 juli 2015

Stockholm, sommarvärme och nysytt!

Nu är juli månad OCH värmen är här och juni bara försvann. Det är skönt, så kall som den månaden var. Tur att jag höll i och sydde mina solklänningar! Nu är det bara att bära men så svårt att välja vilken jag ska ha.
Men så är det, alltid är det nåt!

Stockholm var vackert. Som det brukar vara i sommartider.
Varmt också. Hade kjol och ärmlös blus och det räckte!
Slottet är så fint.
Bodde ute i Kista, bl a för att det var fullbelagt där vi ville bo men det gick bra.
Bodde på Hotel Mr Chip!

Kul för det låg 300 m från Kista-Gallerian och för att jag bodde där tidigt 80-tal då jag var på kurs på IBM. Som tur var så var hotellet uppfrächat sen dess. Men det var sig likt i foajen och restaurangen. Jag kände igen mig! Inomhus, men inte utomhus. Då var det skog och åkrar samt en låååång allé som vi gick igenom till kursen.
Men vi köpte SL-kort och åkte in till city och söder. Vi strosade runt och bara njöt. Dels i Gamla stan och så på Söder. Jag skulle ju till St Paulsgatan och Tygverket.
Och jag var där! Köpte två tyger. Inte lätt att välja. Men jag tröstade mig med att de säljer på nätet. Jag kan köpa mer när jag sytt något av de här två!

Och när jag kom hem sydde jag en klänning av det röda:

Är snyggare på.
Gick snabbt att sy och jag fordrade livet med tunn silke-crepe. Tror att det kanske blir lite svalare i värmen. Tyget är ju tät, om än tunn bomull. Ja den var skön i alla fall när jag hade den i gårkväll på After Work med vänninan P. Trevligt!  och gott: Rosé, räkor och bröd samt aioli-dipp.
Vi övade lite inför Spanien. Vi kommer att hälsa på dem i Cabo Roig/Torrevieja i sommar och då blir det nog sittningar i värmen.
Ja nu blir det glass och ett stort glas isvatten. Ut på altanen och solen! (Även om jag gärna sitter i skuggan)

Blommer i lådan. Både doftar och är vackra!
Min första tomat såg jag idag!! Söt va?