tisdag 28 april 2015

Solen skiner

Det är underbart nu! Solen skiner, till och från, men den är! Och alla fåglarna som skriker. För det gör de. De kvittrar inte! Det kommer nog senare.
Idag såg jag att rabarbern har börjat växa. I år ska jag försöka få till några pajer. Blev inte förra året, det blev annat men pajerna fick vi längta efter.
Inget sytt i dag. Ännu. Ska ta ett tag efter maten, nu är jag trött.
Har jobbat sju timmar åkt bil i två och varit hos doktorn. Därefter gick jag och köpte the: Svartvinbär 0.7 hg och citron 0.3 hg. Skaka påsen och mmmmmm.  Har kört med Nog Dehn nu nästan hela vintern och det är en riktig favorit. Men så blev jag bjuden på Afternoon Tea förra lördagen av min vänninna P och där hade de eget Svartvinbärste som de också sålde. Och jag glömde köpa.
Så jag gick till min Tebod i stan och komponerade ett eget. Det var mer än bara citron och svart vinbär i teet jag fick på Afternoon tea, men jag kom inte ihåg vad. Kanske ingefära? Jag börjar så här så får vi se.
Imorgon är jag ledig.
Då ska jag sy! Och ta lite bilder förhoppningsvis på den färdiga blusen och kanske på en klänning där ärmarna sitter rätt.
Idag fick jag hem ett klänningsmönster jag beställt från Top pattern. Världens bästa mönsterleverantör. Supersnabba både med att svara på mail och att skicka mönster och dessutom jättetrevliga.
 Sommarklänning. Finns ett tyg i korgen!   

 Och imorgon ska jag baka min favoritkaka och så blir det afternoon tea. Lyx för själen!
 
 

söndag 26 april 2015

Att sy och få flow....

Idag har jag sytt och repat upp och sytt igen och det blev BRA!
Har hittat ett mönster som passar ett av mina tyg som legat i korgen och legat till sig.
Nu är det en blus, snart! Lite knappar bara och ena ärmvingen.
Sen får jag ta tag i klänningen som ligger i en annan korg. Ärmar som hamnat lite för långt ner på axeln. Det värsta att ändra. Men nu  så ska det bli. Passa på när flowet är.
Korgen
Snart en blus
 
Idag är också första gräsklipparedagen. Doften av nyklippt gräs letar sig in till mig genom den öppna altandörren. Ska snart ut i solen och ta en kopp the och sola benen en stund.
Underbart att äntligen kunna ha öppna dörrar och fönster. En stund ibland i alla fall.


Syrenen är på gång!